1.แป้งท้าวยายม่อม 1/1 ถ้วยตวง
2.แป้งข้าวเจ้า 1/4 ถ้วยตวง
3.แป้งมัน 1/2 ถ้วยตวง
4.หัวกะทิ 2 ถ้วยตวง
5.น้ำตาลทราย 1 ถ้วยตวง
6.น้ำลอยดอกไม้ 1/2 ถ้วยตวง
7.น้ำใบเตย 1 ช้อนโต๊ะ
วิธีทำ
1.ร่อนแป้งทั้งสามชนิดเข้าด้วยกัน
2.นวดแป้งกับหัวกะทิทีละน้อย นวดจนแป้งนุ่มเหนียว แล้วพักไว้
3.ผสมน้ำลอยดอกไม้ น้ำตาลทรายเข้าด้วยกันตั้งไฟให้เดือดยกลงพักไว้
4.แบ่งส่วนผสมของแป้งเป็น 2 ส่วน ส่วนหนึ่งใส่น้ำใบเตยนวดให้เข้ากัน อีกส่วนหนึ่งไม่ต้องใส่ให้เป็นแป้งสีขาว
5.นึ่งพิมพ์ขนมให้ร้อน ตักขนมหยอดทีละชั้น นึ่งให้สุกแล้วจึงหยอดชั้นต่อไปให้หยอดสลับสีกันจนหมด
6.เมื่อนึ่งขนมชั้นบนสุดสุกดีแล้ว ยกลงปล่อยไว้ให้เย็น แล้วตัดตามต้องการ
สำหรับวันพรุ่งนี้ดิฉันจะมาแนะนำวิธีทำ ขนมลูกชุบกันต่อนะค่ะ
Thai dessert recipes do.
Today I recommend Thai dessert recipes to make everyone try seeing นะ help. We start with the dessert floor นะ help.
Thai Layer Cake.
Mix.
1. Dowdy old maid flour 1 / 1 Tgwitwg.
2. Paddy flour 1 / 4 Tgwitwg.
3. Cassava flour 1 / 2 Tgwitwg.
4. Tgwitwg cream 2.
5. Tgwitwg sugar 1.
6. Floating flower water 1 / 2 Tgwitwg.
7. Water screw pine leaves 1 tbsp.
How to do.
1. Winnow the three types of flour together.
2. Thresh flour with the cream gradually. Massage and soft, sticky dough and hold.
3. Mixed water floating flowers. Sugar together set fire to put it into boiling raised.
4. Share the ingredients of flour is 2 part screw pine leaf water massage to put together. Another part is not required to enter a white powder.
5. Steaming hot to type dessert. Lap at top front pocket. Steam cooked and then drop to the floor to the front switching between color and lose.
6. When the top floor steam cooked sweets good. Lift left to cool down. Then cut as needed.
For tomorrow I will suggest how to do. Candy coat each ball to help.
No comments:
Post a Comment