Friday, 12 March 2010

สลัดหมูอบ / Roast pork salad.

ส่วนผสม
1.หมูสันนอก 1 กิโลกรัม
2.เกลือ 2 ช้อนชา
3.พริกไทยป่น 2 ช้อนชา
4.แมกกี้ 2 ช้อนโต๊ะ
5.ซอสเปรี้ยว 2 ช้อนชา
6.หมอใหญ่สับละเอียด 1/2 ถ้วย
7.เหล้าแม่โขง 2 ช้อนโต๊ะ
8.น้ำมัน 1/2 ถ้วย

น้ำสลัด
1.ซอสมะเขือเทศกระป๋อง 4 ช้อนโต๊ะ
2.น้ำส้ม 3/4 ถ้วย
3.น้ำมันพืช 1 ถ้วย
4.มะนาว 2 ช้อนโต๊ะ
5.น้ำตาลทรายละเอียด 1 ถ้วย
6.เกลือป่น 4 ช้อนชา
7.มัสตาร์ด 1 ช้อนชา
8.พริกไทยป่น 2 ช้อนชา

ผักสลัด
1.แตงกวา หั่นขวาง 200 กรัม
2.มะเขือเทศ หั่นขวาง 200 กรัม
3.หมอใหญ่ หั่นขวาง 200 กรัม
4.แครอท ซอย 100 กรัม
5.กะหล่ำปลีซอย 200 กรัม

วิธีทำ
1.หมูหั่นหนา 1 นิ้ว กว้าง 3 นิ้ว แล้วทาเกลือ พริกไทย แมกกี้ ซอสเปรี้ยว หอมใหญ่ เหล้าแม่โขงหมักไว้ 1 ชั่วโมง แล้วจึงนำไปทอดพอสุก
2.ผสมเครื่องน้ำสลัดทุกอย่าง แล้วใส่ขวดเขย่าให้เข้ากัน
3.จัดผักกับเนื้ออบใส่จาน แล้วราดน้ำสลัด

Ingredient.
1. 1 kg of pork outside the ridge.
2. Salt 2 tsp.
3. Pepper flour 2 tsp.
4. Maggie 2 tbsp.
5. Vinegary sauce 2 tsp.
6. Vat minced 1 / 2 cup.
7. Mae Khong whiskey 2 tbsp.
8. Oil 1 / 2 cup.

Dressing.
1. Cans tomato sauce 4 tbsp.
2. Orange juice 3 / 4 cup.
3. Vegetable oil 1 cup.
4. Lemon 2 tbsp.
5. Granulated sugar 1 cup detail.
6. Salt, pepper 4 tsp.
7. Mustard 1 tsp.
8. Pepper flour 2 tsp.

How to do.
1. Pork turns 1 inch wide and 3 inches Tata Salt Pepper Sauce Maggie Mae Khong whiskey sour onion into 1-hour fermentation then be sufficiently cooked fried.
2. Mix all dressing machine. Shake the bottle and then put together.
3. Arranged dishes include roast beef with vegetables. Then pour dressing.

No comments:

Post a Comment