Tuesday, 23 March 2010

ขนมไข่นกกระทา / Khanom Khai Nok Krata.

ขนมไข่นกกระทา

ส่วนผสม

1.แป้งมัน 500 กรัม

2. แป้งสาลี 2 ช้อนโต๊ะ

3. มันเทศต้มจนสุก 800 กรัม

4.น้ำตาลทราย 5 ช้อนโต๊ะ

5.เกลือป่น 1 1/2 ช้อนชา

6.งาขา (สำหรับโรยหน้า ตามความชอบ)

7.น้ำปูนใสเล็กน้อย

8.น้ำมันพืชสำหรับทอด


วิธีทำ

1. นำแป้งมัน, แป้งสาลี, น้ำตาลทราย, และเกลือผสมเข้าด้วยกัน

2. นำส่วนผสมในขั้นตอนที่หนึ่งไปผสมกับมันเทศนึ่ง จากนั้นใส่น้ำปูนใสลงไปนิดหน่อย ขยำส่วนผสมจนเข้ากันดี จึงปั้นเป็นลูกกลมๆ

3. ตั้งน้ำมันในกระทะบนไฟร้อนปานกลาง รอจนน้ำมันร้อนจึงใส่แป้งที่ปั้นไว้แล้วลงไปทอด คอยกลับสม่ำเสมอ อย่าให้ไหม้

4. เมื่อสุกเหลืองดี ตักออกมาสะเด็ดน้ำมัน ทิ้งไว้ให้เย็น (โรยหน้าด้วยงาขาว) จึงเสริฟรับประทานได้

Khanom Khai Nok Krata.

Ingredient.

1. Cassava flour 500 grams.

2. Wheat flour 2 tbsp.

3. Yam boiled and cooked 800 grams.

4. Granulated sugar 5 tbsp.

5. Salt, pepper 1 1 / 2 tsp.

6. Sesame legs (for the love side).

7. Limewater slightly.

8. Vegetable oil for deep.

How to do.

1. The tapioca flour, wheat flour, sugar, and salt mixed together.

2. The ingredients in step one to yam mixed with steam. Then put into a little limewater. Maul and mix together well. Sculpture is a ball .

3. Set in the oil pan on a medium hot fire. Wait until oil is hot put the dough into the mold already fried. Do not look back regularly to burn.

4 . Yellow when cooked well. Scoop out the oil drain. Leave to cool. (Sprinkle with sesame seeds and white) are served to eat.

No comments:

Post a Comment