ขนมวุ้นมะพร้าวอ่อน
ส่วนผสม
1. หัวกะทิ 200 กรัม
2. วุ้นผง 1 ช้อนโต๊ะ
3. น้ำเปล่า 500 กรัม
4. น้ำตาลทราย 150 กรัม
5. เนื้อมะพร้าวอ่อน 50 กรัม
6. น้ำมะพร้าวอ่อน 200 กรัม
วิธีทำ
1. นำหัวกะทิใส่หม้อและนำไปตั้งบนไฟอ่อนๆ ใส่เกลือลงไป คนให้ละลาย ปิดไฟทันที (อย่าให้กะทิแตกมัน)
2. ตั้งกระทะทองเหลือง (หรือใช้กระทะเทฟลอนแทนก็ได้) บนไฟร้อนปานกลาง ใส่น้ำเปล่าและวุ้นผง ลงไป รอจนเดือดใส่น้ำตาลทรายลงไป คนจนละลายจึงลดไฟลง
3. นำเนื้อมะพร้าวและน้ำมะพร้าวไปปั่นให้เข้ากัน แล้วใส่ลงในส่วนผสมวุ้น (ในข้อ 2) ใช้ไฟอ่อนๆ เคี่ยวอีก สักพัก จึงใส่กะทิที่เตรียมไว้ในข้อหนึ่งลงไป คนให้เข้ากันเสร็จึงปิดไฟ (หมายเหตุ : น้ำมะพร้าวอ่อนต้องหวาน เพราะเมื่อนำไปผสมทำวุ้นแล้วจะทำให้รสชาตเเปรี้ยวเหมือนวุ้นเสีย ถ้าไม่มีน้ำมะพร้าวอ่อนหวานให้ใช้น้ำลอยดอกไม้แทน)
4. เทส่วนผสมวุ้นลงในแบบหรือพิมพ์ที่เตรียมไว้ ทิ้งไว้ให้หายร้อน จึงนำเข้าไปแช่ในตู้เย็น
5. เคาะวุ้นออกจากแบบ จัดใส่จาน เสริฟเป็นของว่างในวันสบายๆ
Young coconut jelly dessert.
Ingredient.
1. 200 g cream.
2. Gelatin powder, 1 tbsp.
3. 500 grams water.
4. 150 g sugar.
5. 50 grams coconut light.
6. Young coconut water 200 grams.
How to do.
1. The premier place the pot and set on fire to light salt to melt into one power off immediately (not coconut milk to break it).
2. Set pan brass. (Or use Teflon frying pan instead of time) on a medium hot fire. Add water and wait until the gelatin powder into the boiling sugar into sand. Poor solubility is to reduce power. 3. The coconut and coconut water to churn to another. Then put into gelatin mixture (in Article 2) power light boil again for a while, so put the coconut milk, prepared in any one down. People to each concert are Rob blackout (Note: must be sweet coconut water. Because when used to make jelly, and then mixed population เเ will taste like jelly that rush ย waste. If no water use mellow coconut water instead of floating flowers).
4. Tech gelatin mixture into a prepared or print. Leave off heat. Is the immersion into the refrigerator.
5. Rap jelly from a dish served as a place of organized space on casual
ขนมกลีบลำดวน
ส่วนผสม
1. แป้งสาลี 100 กรัม
2. น้ำมันพืช 50 กรัม (หรือเนยขาว)
3. น้ำตาลไอซิ่ง 80 กรัม
4. สีผสมอาหาร (แล้วแต่ชอบ)
5. เทียนอบ
วิธีทำ
1. ผสมแป้งสาลีกับน้ำตาลเข้าด้วยกัน นำไปร่อน 2 ครั้ง เสร็จแล้วใส่น้ำมันพืช (หรือเนยขาว) ลงไปผสม นวดจนส่วนผสมทั้งสามเข้ากันดี
2. ปั้นแป้งเป็นลูกกลมๆขนาดเท่าๆกัน ใช้มีดคมๆแบ่งแป้งเป็น 4 ส่วนเท่าๆกัน
3. จับวางเป็น 3 กลีบ ส่วนอีก 1 กลีบที่เหลือให้ปั้นเป็นลูกกลมๆวางตรงกลางกลีบทั้งสามเป็นเกสร ก็จะได้รูปทรงดอกไม้ ทำเช่นนี้จนแป้งหมด เรียงไว้ในถาด
4. นำแป้งไปอบที่อุณหภูมิประมาณ 300 องศาฟาเรนไฮต์ประมาณ 10 - 15 นาทีหรือจนสุก จะได้ขนมที่มีลักษณะผิวนวล กรอบ นำไปอบควันเทียนให้หอม ก็พร้อมรับประทานได้ทันที
หมายเหตุ : ถ้าต้องการกลีบหรือเกสรที่ต่างสีกัน ก็ให้แยกส่วนผสมแป้งในขั้นตอนที่หนึ่ง แล้วผสมสีตาม ที่ชอบขณะใส่น้ำมันพืชลงไปนวด ควรใช้สีโทนอ่อนจะน่ารับประทานมากกว่าสีเข้ม
Candy Lmdwn lobe.
Ingredient.
1. 100 g wheat flour.
2. 50 g vegetable oil (or butter and white).
3. 80 g sugar, ice consultant.
4. Food color (as you prefer).
5. Fragrant candle.
How to do.
1. Mixed with sugar dough together into the finished place pan 2 vegetable oil (or butter and white) and massage into the mix three ingredients together well.
2. Ball mold powder is the same size. Use any sharp knife divide the dough is evenly 4.
3. Catch the other end is a 3 segment 1 to segment the remaining mold a ball drop middle lobe is three pollen. Will be shaped flowers. Do this until all flour. Sorted into trays.
4. The flour to bake at temperatures approximately 300 degrees about 10 - 15 minutes or until cooked. To skin cream dessert that resembles the framework used to roast the sweet smoke candles. Ready to eat immediately.
Note: To segment a different color or pollen together. Is to extract the starch mixture in step one, then mix the color preference when put into massage oil. Should use soft colors will be eating more dark.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment