ลูกชุบ
1.ถั่วเขียวเลาะเปลือก 1 1/3 ถ้วยตวง
2.น้ำตาลทราย 2 ถ้วยตวง
3.น้ำเปล่า 1 ถ้วยตวง
4.หัวกะทิ 2 ถ้วยตวง
5.วุ้นผง 1 ช้อนโต๊ะ
วิธีทำ
1.แช่ถั่วเขียวประมาณ 1-2 ชั่วโมง นึ่งให้สุกนุ่ม แล้วบดให้ละเอียด
2.นำหัวกะทิตั้งไฟอ่อนๆ ใส่น้ำตาลทรายลงเคี่ยวให้น้ำตาลละลายหมด ใส่ถั่วลงกวนกับกะทิตั้งไฟอ่อนๆ กวนให้แห้งจนถั่วล่อนออกจากกระทะ
3.เทถั่วที่กวนได้ที่แล้วลงในถาดหรือชามพักไว้ให้เย็น
4.ปั้นถั่วเป็นรูปผลไม้เล็กๆ ตามต้องการแล้วระบายสีผลไม้ที่ปั้นไว้ให้เหมือนจริงพักไว้ให้สีแห้ง
5.ผสมผงวุ้นกับน้ำเปล่า ใส่หม้อตั้งไฟอ่อนๆจนวุ้นละลายหมดยกลง วางพักไว้สักครู่
6.นำผลไม้ที่ระบายสีไว้ ชุบวุ้นให้ทั่ว พักไว้ให้แห้งแล้วชุบอีก 2 ครั้ง ปล่อยให้แห้งจึงนำไปตกแต่งให้สวยงาม
As told to. That today we will introduce how to make each ball plate help. Request help from the mix before.
Ball plate.
Ingredient.
1. Chickpea crust around 1 1 / 3 Tgwitwg.
2. Tgwitwg sugar 2.
3. Tgwitwg water 1.
4. Tgwitwg cream 2.
5. Gelatin powder, 1 tbsp.
How to do.
1. Frozen green beans cooked for about 1-2 hours steaming soft. Then ground to detail.
2. A premier set fire light. Add sugar to boil to dissolve sugar out. Add beans, stir the coconut milk, set fire to light. Stir until dry beans come from the pan.
3. Tech has the nuts to stir into the pan or bowl and then put it to cool.
4. Concoct a bean is a berry. The desired fruit mold paint realistic hold on to the dry color.
5. Gelatin powder mixed with water. Add pot set fire light and dissolved gelatin to be raised. Put on hold a moment.
No comments:
Post a Comment