Friday, 26 March 2010

วันนี้เราจะมาทำกล้วยบวชชี และ วุ้นกะทิ

กล้วยบวชชี



่ส่วนผสม

1.กล้วยน้ำว้า 8 ลูก (เลือกห่ามๆ ไม่สุกมาก)

2. หัวกะทิ 450 มิลลิลิตร

3.หางกะทิ 500 มิลลิลิตร

4.น้ำตาลปี๊บ 40 กรัม

5.น้ำตาลทรายขาว 40 กรัม

6.เกลือ

7.ใบเตย 2 ใบ

วิธีทำขนมไทย ทีละขั้นตอน

1. นำกล้วยไปนึ่งในน้ำเดือดประมาณ 3-5 นาที หรือนึ่งจนกระทั่งผิวกล้วยเริ่มแตกออก จึงปิดไฟและนำออกมาปอกเปลือกและหั่นครึ่งลูก จากนั้นจึงหั่นเป็นชิ้นเล็กๆ

2. นำหางกะทิไปต้มในหม้อและใส่ใบเตยลงไปด้วย เมื่อเดือดแล้วจึงใส่กล้วยที่หั่นไว้แล้วลงไป ตามด้วยน้ำตาลปี๊บ, น้ำตาลทรายขาวและเกลือนิดหน่อย

3. เมื่อกะทิเริ่มเดือดอีกครั้งจึงใส่หัวกะทิลงไป และปล่อยทิ้งไว้ให้เดือดอีกประมาณ 3 นาที ถ้าต้องการให้น้ำข้นเหนียวก็ให้ใส่แป้งมันลงไปประมาณ 1 ช้อนชาและคนให้ละลายทั่ว

4. อย่าต้มนานจนเกินไปเพราะจะทำให้กล้วยเละ กล้วยควรจะยังแข็งนิดหน่อย จากนั้นตักใส่จานและเสริฟทันที

Today we will do that on cotton tab banana coconut milk and gelatin.

Banana Cooked in Coconut Milk.

Ingredient.

1. 8 Ball cultivated banana (unripe other selected rare).

2. Cream 450 ml.

3. Tail coconut milk 500 ml.

4. 40 g sugar bucket.

5. 40 grams of sugar white sand.

6. Salt.

7. Leaves 2 screw pine leaves.

How to make Thai dessert step by step.

1. A banana to steam in boiling water about 3-5 minutes or until steaming banana skin eruption began. Then turn off the light and bring out the shell and split-half ball. Then a small chip.

2. Tail cooked in coconut milk to pot and put into a screw pine leaves. When boiling, then put the banana split and then down. Followed by a bucket of sugar, white sugar and a little salt.

3. When the coconut milk starts boiling again, put it into cream. And let it boil again for about 3 minutes if you wish to thicken the water is to put sticky cassava starch into about 1 teaspoon to dissolve and people around.

4. Do not boil too long because it will be mushy banana. Bananas should be also a little stiff. Then dip dish and serve immediately enter.

No comments:

Post a Comment