กล้วยบวชชี
่ส่วนผสม
1.กล้วยน้ำว้า 8 ลูก (เลือกห่ามๆ ไม่สุกมาก)
2. หัวกะทิ 450 มิลลิลิตร
3.หางกะทิ 500 มิลลิลิตร
4.น้ำตาลปี๊บ 40 กรัม
5.น้ำตาลทรายขาว 40 กรัม
6.เกลือ
7.ใบเตย 2 ใบ
วิธีทำขนมไทย ทีละขั้นตอน
1. นำกล้วยไปนึ่งในน้ำเดือดประมาณ 3-5 นาที หรือนึ่งจนกระทั่งผิวกล้วยเริ่มแตกออก จึงปิดไฟและนำออกมาปอกเปลือกและหั่นครึ่งลูก จากนั้นจึงหั่นเป็นชิ้นเล็กๆ
2. นำหางกะทิไปต้มในหม้อและใส่ใบเตยลงไปด้วย เมื่อเดือดแล้วจึงใส่กล้วยที่หั่นไว้แล้วลงไป ตามด้วยน้ำตาลปี๊บ, น้ำตาลทรายขาวและเกลือนิดหน่อย
3. เมื่อกะทิเริ่มเดือดอีกครั้งจึงใส่หัวกะทิลงไป และปล่อยทิ้งไว้ให้เดือดอีกประมาณ 3 นาที ถ้าต้องการให้น้ำข้นเหนียวก็ให้ใส่แป้งมันลงไปประมาณ 1 ช้อนชาและคนให้ละลายทั่ว
4. อย่าต้มนานจนเกินไปเพราะจะทำให้กล้วยเละ กล้วยควรจะยังแข็งนิดหน่อย จากนั้นตักใส่จานและเสริฟทันที
Today we will do that on cotton tab banana coconut milk and gelatin.
Banana Cooked in Coconut Milk.
Ingredient.
1. 8 Ball cultivated banana (unripe other selected rare).
2. Cream 450 ml.
3. Tail coconut milk 500 ml.
4. 40 g sugar bucket.
5. 40 grams of sugar white sand.
6. Salt.
7. Leaves 2 screw pine leaves.
How to make Thai dessert step by step.
1. A banana to steam in boiling water about 3-5 minutes or until steaming banana skin eruption began. Then turn off the light and bring out the shell and split-half ball. Then a small chip.
2. Tail cooked in coconut milk to pot and put into a screw pine leaves. When boiling, then put the banana split and then down. Followed by a bucket of sugar, white sugar and a little salt.
3. When the coconut milk starts boiling again, put it into cream. And let it boil again for about 3 minutes if you wish to thicken the water is to put sticky cassava starch into about 1 teaspoon to dissolve and people around.
4. Do not boil too long because it will be mushy banana. Bananas should be also a little stiff. Then dip dish and serve immediately enter.
No comments:
Post a Comment